La Importància de l’Orientació i la Inclinació de les Plaques Solars

[xyz-ips snippet=”contenido-SEO”]

Per a maximitzar l’eficiència i rendiment de les plaques solars, és fonamental considerar dos aspectes clau: l’orientació i la inclinació. En aquest article, explorarem per què són importants i com afecten el funcionament dels panells solars, a més de proporcionar pautes sobre l’orientació adequada.

Per què és important la inclinació de les plaques solars?

La inclinació de les plaques solars es refereix a l’angle en què estan instal·lades respecte a l’horitzontal. Ajustar la inclinació dels panells és essencial per optimitzar la captació de l’energia solar. La raó principal d’això és que la quantitat de llum solar que incideix sobre les plaques varia al llarg del dia i a l’any a causa de la posició canviant del sol al cel. En inclinar els panells de manera adequada, es pot aprofitar al màxim la llum solar disponible.

La inclinació òptima dels panells solars varia segons la ubicació geogràfica. En general, es recomana que els panells estiguin inclinats a un angle igual a la latitud de la ubicació. Per exemple, si es troba en una regió propera a l’equador, on la latitud és baixa, els panells han d’estar gairebé horitzontals. En contrast, en àrees més allunyades de l’equador, on la latitud és alta, s’han d’inclinar més verticalment. Ajustar la inclinació d’aquesta manera ajuda que els panells rebin la quantitat màxima de llum solar al llarg de l’any.

Com es pot optimitzar la inclinació de les plaques solars?

Per optimitzar la inclinació de les plaques solars, es poden seguir alguns passos clau:

  • Consulti amb un professional: És millor comptar amb l’assessorament d’un expert en energia solar per determinar la inclinació òptima dels seus panells solars segons la seva ubicació geogràfica i les seves necessitats energètiques. A boquet, disposem d’un ampli equip tècnic de professionals que t’ajudaran en aquest aspecte, a més et fem un estudi gratuït sense compromís.
  • Utilitzi suports ajustables: Moltes instal·lacions de panells solars utilitzen suports que permeten ajustar la inclinació dels panells segons la temporada. Això és especialment útil per a àrees amb hiverns freds i estius calorosos, on la inclinació òptima varia significativament.
  • Realitzar un seguiment estacional: Canviar la inclinació dels panells solars al llarg de l’any pot augmentar l’eficiència del seu sistema. Ajustar els angles a la primavera, estiu, tardor i hivern garanteix que els panells estiguin sempre en la posició òptima per captar la major quantitat de llum solar.

Per què és important lorientació de les plaques solars?

A més de la inclinació, l’orientació de les plaques solars és igualment crucial per maximitzar la captació d’energia solar. L’orientació es refereix a la direcció en què els panells estan instal·lats respecte als punts cardinals. En l’hemisferi nord, generalment es recomana que els panells solars s’orientin cap al sud, mentre que en l’hemisferi sud, s’orienten cap al nord.

La raó darrere d’aquesta orientació és que el sol es desplaça d’est a oest al cel durant el dia. En orientar els panells cap al sud (a l’hemisferi nord), s’assegura que estiguin exposats a la quantitat més gran de llum solar durant el dia. Això maximitza la producció d’energia i millora l’eficiència del sistema solar.

L’orientació i la inclinació de les plaques solars són factors crítics que influeixen en el seu rendiment i eficiència. Ajustar adequadament aquests paràmetres és essencial per aprofitar al màxim l’energia solar disponible a la seva ubicació. Consultar amb un expert en energia solar i utilitzar suports ajustables són formes efectives de garantir que els seus panells solars estiguin sempre en la posició òptima. En optimitzar l’orientació i la inclinació, pot augmentar l’eficiència del seu sistema solar i aprofitar al màxim l’energia renovable del sol.